Nieuws & blog

De laatste dagen schijnt de zon volop en lopen de temperaturen op tot wel 25 graden. Heerlijk natuurlijk. Iedereen is gelijk weer in de vakantiestemming en gaat erop uit. Ook inbrekers krijgen er weer zin in. Waarom? Lees hier waarom de kans op een inbraak groter is bij mooi weer.

Ramen en deuren staan weer open.

Nu de zon weer flink schijnt en de temperatuur oploopt zetten veel mensen alle ramen open om zo het huis lekker te laten luchten. Logisch natuurlijk. Toch is het misschien verstandig om ramen en deuren waar u geen zicht op heeft af te sluiten. Inbrekers maken namelijk graag gebruik van openstaande ramen, vooral als er een laptop of smartphone voor het grijpen ligt. Leg dus ook waardevolle spullen uit het zicht. Een insluiping wordt daarnaast niet altijd direct opgemerkt, omdat er geen sporen van braak zijn. Om die reden doen sommige verzekeraars zelfs moeilijk bij het vergoeden van de schade bij een insluiping.

Men gaat er weer op uit!

Wanneer de zon schijnt gaan meer mensen naar buiten. Hierdoor zijn er veel meer lege huizen om in te breken. Ook inbrekers maken graag een wandelingetje om eens te kijken naar geschikte huizen om in te breken. In de donkere maanden valt het op wanneer er een onbekende door uw straat loopt, maar in de zomer kan men ongestoord op zoek gaan. Er zijn immers wel meer wandelaars op de been. Het is dus verstandig om goed op te letten op verdachte personen of voertuigen bij u in de wijk.

Aan de slag met uw tuin, caravan of camper.

Nu de lente weer is begonnen gaan veel mensen weer bezig in de tuin. In veel gevallen laten mensen dan ramen open staan aan de voorkant waardoor er gemakkelijk spullen kunnen worden gestolen. Ook halen veel mensen de caravan of camper uit de stalling om deze vast schoon te maken en voor te bereiden op de vakantie. Dé ideale indicatie voor inbrekers om te weten dat u waarschijnlijk binnenkort een aantal weken niet thuis bent!

Tips om inbraak te voorkomen 

  • Sluit ramen en deuren waar u geen zicht op heeft goed af als u bijvoorbeeld in de tuin zit.
  • Haal waardevolle spullen uit het zicht wanneer u ramen open heeft staan.
  • Snel een boodschapje doen? Een inbraak duurt gemiddeld maar 3 minuten. Sluit dus alle ramen en deuren goed af!
  • Controleer of het hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
  • Wees alert op verdacht personen en voertuigen. Deel dit eventueel met de buurt via een Whats-app groep.
  • Groet ook onbekenden die bij u door de straat lopen. Zo laat u subtiel weten dat u ze gezien heeft.
  • Meld verdachte personen, voertuigen of situaties direct bij de politie. Bel indien nodig 112!
  • Tuinieren of BBQ-en in de achtertuin? Sluit ramen aan de voorkant en doe de garagedeur op slot.
  • Gaat de bel terwijl u in de achtertuin zit? Sluit eerst de achterdeur af voordat u de voordeur open doet.
  • Caravan of camper schoonmaken? Doe dit indien mogelijk niet voor uw eigen huis.

Uw huis beter beveiligen tegen inbraak?

Central Alert is dé beveiligingsspecialist in uw regio. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreid advies over woningbeveiliging. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden toegelicht en u krijgt praktische tips over wat u kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Wilt u advies over het beveiligen van uw woning? Vraag dan de inbraakcheck aan!

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.