Nieuws & blog

Brand is voor veel mensen het ergste wat men kan overkomen. Vooral wanneer er kinderen aanwezig zijn is het belangrijk om zo veel mogelijk risico’s uit te sluiten. Maar wat veroorzaakt nu eigenlijk een brand? De wasdroger blijkt een van de gevaarlijkste apparaten bij u thuis. Lees daarom hier wat u kunt doen om de kans op brand te verkleinen.

De wasdroger het gevaarlijkste apparaat in huis.

De combinatie van warmte en een stoffige omgeving zorgt ervoor dat de kans op het ontstaan van  brand aanzienlijk groot is. Daarom is het belangrijk om de volgende tips goed in uw oren te knopen:

  • Maak het filter na elke beurt schoon en controleer op stofophopingen.
  • Plan uw was zo, dat u thuis bent wanneer de wasdroger draait.
  • Steek  de stekker van uw wasdroger in een geaarde wandcontactdoos.
  • Plaats uw droger niet op vloerbedekking of tapijt, maar op een gladde ondergrond.
  • Maak geen gebruik van verlengsnoeren of stekkerdozen.
  • Gebruik een gladde afvoerslang en controleer deze regelmatig op stofophopingen.
  • Plaats een brandmelder in de buurt van de wasdroger.

Sluit elektrische apparaten op de juiste manier aan.

Als u voor een apparaat een verlengsnoer of kabelhaspel gebruikt, rol deze dan helemaal uit. Een opgerold verlengsnoer kan warm worden, waarna het isolatiemateriaal smelt en er brand kan ontstaan.  Apparaten die veel stroom verbruiken, zoals de frituurpan of een elektrische kachel, kunt u beter rechtstreeks aansluiten op een wandcontactdoos. Ook apparaten die op stand-by staan kunnen brand veroorzaken. Bepaalde onderdelen in bijvoorbeeld uw tv of computer kunnen warm worden en in combinatie met stof vlam vatten.

Brandmelders kunnen uw leven redden.

Een beginnende brand kan binnen enkele minuten uitbreiden naar een uitslaande brand. De kans op zwaar of soms zelfs fataal letsel is dan groot. Het is daarom belangrijk dat u, vooral ’s nachts, op tijd kunt vluchten als er brand is ontstaan. Zorg dus voor minimaal één brandmelder per etage van uw huis. Plaats deze op centrale plekken. Daarnaast is het aan te raden om extra brandmelders te plaatsen op brandgevaarlijke plekken, zoals bij de droger en de CV-ketel.

De slimme brandmelders van Central Alert

Indien uw huis is voorzien van ons slimme alarmsysteem kunt u hier ook brandmelders aan koppelen. Naast de harde sirene die afgaat bij brand in uw huis ontvangt u tevens een telefonische melding, SMS, e-mail of pushmelding op uw smartphone. Het voordeel hiervan is dat u, ook wanneer u niet thuis bent, direct op de hoogte wordt gesteld bij een brand. Zo kan er snel gereageerd worden om de schade te beperken.

Wasdroger het gevaarlijkste apparaat in huis

Meer weten over ons slimme alarmsysteem?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.

Politiekeurmerk Veilig Wonen erkend beveiligingsbedrijf