Nieuws & blog

U kent het misschien wel. U loopt de deur uit en trekt hem achter u dicht, om er vervolgens achter te komen dat de sleutels nog binnen liggen. Het tv-programma Rambam waarschuwt voor malafide slotenmakers die enorme tarieven in rekening brengen aan mensen die zichzelf buiten hebben gesloten.

Bijna 400 euro voor het openen van de deur

In het programma Rambam van 16 maart laat men zien dat malafide slotenmakers enorme bedragen in rekening brengen. Tarieven variëren van 190 tot wel 400 euro voor het openen van een deur. En dat terwijl men vaak binnen 10 minuten alweer klaar is. Vooraf kon er bij de slotenmakers telefonisch geen prijsopgave opgevraagd worden. Eenmaal ter plaatse worden er enorme tarieven in rekening gebracht en komt men intimiderend over. Daarnaast heeft de klant vaak geen keuze, omdat men immers toch het huis weer in wil.

Men belt de slotenmaker die bovenaan staat op Google

De meeste mensen die zichzelf buiten hebben gesloten bellen vaak de eerste de beste slotenmaker die verschijnt op Google. Deze doen zich voor als de lokale slotenmaker, maar wat men niet weet, is dat malafide slotenmakerscentrales, grof geld betalen om bovenaan in de Google lijst te verschijnen. Deze centrales sturen vervolgens één of meerdere “slotenmakers” om uw deur te openen tegen enorme tarieven. Een groot deel van dit geld verdwijnt in de zakken van de centrale. Ook de deskundigheid van de betreffende slotenmakers kan in twijfel getrokken worden. Vaak zijn het geen gecertificeerde slotenmakers.

Waarschuwing voor malafide slotenmakers

Voorkomen dat u opgelicht wordt? Kijk verder!

Om te voorkomen dat u veel te veel betaalt aan een slotenmaker wordt u aangeraden om toch even verder te zoeken op Google om een lokale slotenspecialist te vinden. Om er zeker van te zijn dat u te maken heeft met een vakman, kunt u het beste zoeken naar een Politiekeurmerk Veilig Wonen erkend bedrijf. Op www.politiekeurmerk.nl vindt u de vakman bij u in de buurt. Deze kunnen vaak vooraf een goede schatting maken van de kosten, waardoor u nooit voor grote verassingen komt te staan.

Uw huis beter beveiligen tegen inbraak?
Central Alert is dé beveiligingsspecialist in uw regio. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreid advies over woningbeveiliging. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden toegelicht en u krijgt praktische tips over wat u kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Wilt u advies over het beveiligen van uw woning? Vraag dan de inbraakcheck aan!

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.