Nieuws & blog

Het najaar is in volle gang, de Sint is alweer in ons land, en de eerste kerstversiering is alweer gespot. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar er zitten ook nadelen aan. Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens de feestdagen enorm vaak ingebroken. Tijd voor actie dus!

Inbraak tijdens de feestdagen voorkomen.

Natuurlijk zou het vervelend zijn als u na een gezellig avond thuiskomt en uw huis is volledig overhoop gehaald door inbrekers. Niet alleen zijn er vaak spullen van grote (emotionele) waarde weggenomen, ook zorgt een inbraak voor een langdurig, onveilig gevoel bij de bewoners. Het feit dat er iemand door uw persoonlijke spullen is gegaan, is misschien nog wel het ergste. Daarbovenop bestaat nog het feit dat de politie slechts 1 op de 10 inbrekers daadwerkelijk pakt en vervolgt. Voorkomen is dus absoluut beter dan genezen!

Laat een bewoonde indruk achter bij u thuis.

Inbrekers gaan tijdens de feestdagen actief op zoek naar huizen waarvan de bewoners elders de feestdagen aan het vieren zijn. Het is dus belangrijk om een bewoonde indruk in uw huis achter te laten. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door op verschillende plekken in uw woning een lampje te laten branden. Eventueel kunt u dit regelen met een tijdschakelaar, waardoor er op verschillende tijdstippen, lampen gaan branden in verschillende kamers. Het is dan voor een inbreker niet uit te sluiten dat er iemand thuis is. Laat eventueel ook wat servies op tafel staan. Vraag de buren (als deze wel thuisblijven) om hun auto op uw oprit te parkeren

Vraag de buren een oogje in het zeil te houden.

Vraag buren die wel thuisblijven of ze een oogje in het zeil willen houden terwijl u weg bent. Zorg voor voldoende buitenverlichting rondom uw woning. Het liefst bij elke buitendeur en met bewegingssensor. Hierdoor springt de lamp aan wanneer er iemand door uw tuin loopt. Een inbreker zal hierdoor absoluut niet op z’n gemak aan het werk gaan bij uw deur. Ook zorgt het aanspringen van een buitenlamp ervoor dat de buren sneller geneigd zijn om eens een kijkje te nemen.

Maak een extra rondje door uw huis voordat u vertrekt.

Maak, voordat u vertrekt een goede ronde door uw huis om te controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, waardevolle spullen zijn opgeruimd en buitenverlichting is ingeschakeld. Zorg er ook voor dat afvalcontainers of losliggende ladders niet gebruikt kunnen worden om op een plat dak te klimmen. Leg uw ladder vast met een ketting en zet uw containers eventueel binnen.

Zorg ervoor dat ramen en deuren voldoende beveiligd zijn.

In huizen waarvan ramen en deuren zijn voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk wordt een stuk minder (tot wel 90%) ingebroken. Daarom is het misschien handig om uw huis eens te laten checken door een preventieadviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze kan u precies vertellen wat u kunt doen om de kans op een inbraak bij u thuis zo klein mogelijk te maken.

Uw huis beter beveiligen tegen inbraak?
Central Alert is dé beveiligingsspecialist in uw regio. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreid advies over woningbeveiliging. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden toegelicht en u krijgt praktische tips over wat u kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Wilt u advies over het beveiligen van uw woning? Vraag dan de inbraakcheck aan!

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.

Politiekeurmerk Veilig Wonen erkend beveiligingsbedrijf