Nieuws & blog

Tijdens de vakantieperiodes waarschuwen Politie en gemeenten extra voor inbrekers. Zo ook tijdens de voorjaarsvakantie, wanneer vele Nederlanders op skivakantie gaan. Gaat u op skivakantie? Wij geven u 5 tips om inbraak te voorkomen.

1. Skikoffer op het dak? Inbrekers weten dat u weg gaat!

Veel mensen zorgen ervoor dat hun skikoffer ruim een week van te voren op het dak van de auto wordt gemonteerd. Zo heeft men voldoende tijd om alle skispullen en bagage in te pakken. Toch kleeft er één nadeel aan. Inbrekers zien dit ook en weten dat u binnenkort op vakantie gaat. Het is dus verstandiger om de skikoffer zo laat mogelijk op uw auto te monteren. Het liefst pas op de dag van uw vertrek. Wel kunt u vast uw spullen bij elkaar zoeken

2. Zorg dat u een bewoonde indruk achterlaat in uw huis.

Inbrekers zijn tijdens de vakantieperioden op zoek naar donkere en verlaten woningen. Zorg er dus voor dat uw woning er bewoond uitziet. Haal waardevolle spullen uit het zicht, maar laat bijvoorbeeld een kopje en een krant op tafel liggen. Laat ook op gezette tijden een lamp branden op verschillende plekken in uw huis. Dit kunt u doen door tijdschakelaars te gebruiken. Ook kunt u vragen aan uw buren of zij de auto tijdelijk op uw oprit willen parkeren.

3. Maak goede afspraken met buren, vrienden of familie.

Het is belangrijk dat er tijdens uw afwezigheid goed gelet wordt op uw huis. Het makkelijkste is natuurlijk, als uw buren een oogje in het zeil houden. Vraag ze ook om regelmatig de gordijnen te openen of te sluiten, de planten water te geven en de post op te ruimen. Leg echter geen sleutel voor de buren op een “geheime plek” zoals onder een bloempot of deurmat. Ook inbrekers kennen deze plekken!

4. Schakel uw vaste telefoonlijn door naar uw mobiele telefoon.

Er zijn gevallen bekend waarbij inbrekers vooraf bellen naar een vaste telefoonlijn van een huis om te controleren of bewoners afwezig zijn. Schakel uw telefoon dus door naar uw mobiele telefoon. Zo lijkt het net alsof u thuis bent, en ben u direct op de hoogte van verdachte telefoontjes. Ook is het niet verstandig om op sociale media te vermelden dat u op vakantie bent. Vraag ook uw kinderen dit niet te doen. Plaats eventuele vakantiekiekjes achteraf!

5. Maak een goede ronde door uw woning voor u vertrekt.

Maak, voordat u vertrekt een goede ronde door uw huis om te controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten, waardevolle spullen zijn opgeruimd en buitenverlichting is ingeschakeld. Zorg er ook voor dat afvalcontainers of losliggende ladders niet gebruikt kunnen worden om op een plat dak te klimmen. Leg uw ladder vast met een ketting en zet uw containers eventueel binnen.

Uw huis beter beveiligen tegen inbraak?
Central Alert is dé beveiligingsspecialist in uw regio. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreid advies over woningbeveiliging. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden toegelicht en u krijgt praktische tips over wat u kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Wilt u advies over het beveiligen van uw woning? Vraag dan de inbraakcheck aan!

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.