Nieuws & blog

Een van de grootste ergernissen van mensen met een alarmsysteem is een vals alarm (ook wel loos alarm genoemd). U wordt onnodig opgeschrikt door een alarmmelding, en in het slechtste geval bent u voor niets naar huis gereden. Maar wat veroorzaakt nu eigenlijk een vals alarm? En hoe kan dit voorkomen worden?

Verkeerd gebruik van het alarmsysteem.

Een van de meest voorkomende oorzaken van valse alarmen is het verkeerd gebruiken van het alarmsysteem. Het is daarom belangrijk om uw gezinsleden, familie, vrienden of buren goed instrueert over hoe het alarmsysteem kan worden in- en uitgeschakeld. U zult zien dat het aantal valse alarmmeldingen zal afnemen.

Bewegende ramen, deuren en gordijnen.

Het is belangrijk om vóórdat u het alarmsysteem inschakelt, te controleren of alle deuren en ramen zijn afgesloten. Vooral in ruimtes die zijn voorzien van een bewegingsmelder. Door tocht kan een openstaande deur heen en weer bewegen en zo een vals alarm veroorzaken.

nooit meer een vals alarm fotopir

Gordijn of inbreker? Check het met de slimme foto-detector!

Met de slimme foto-detector van Central Alert beveiliging zijn échte valse alarmmeldingen verleden tijd. Via de app op uw smartphone bekijkt u direct een aantal snap-shots van de situatie bij u thuis. Is er niets aan de hand? Dan bevestigt u de melding eenvoudig via uw telefoon om het alarmsysteem daarna weer snel in te schakelen.

Stof en spinnenwebben.

Spinnen houden ervan om zich te nestelen in hoekjes van uw kamer. Laat dat nou net de plek zijn waar vaak een bewegingsmelder is geplaatst. Doordat de spin over de bewegingsmelder kruipt kan een vals alarm veroorzaakt worden. Ook spinnenwebben en stof voor een bewegingsmelder zijn een garantie voor valse alarmmeldingen. Maak deze hoekjes dus regelmatig stof- en spin vrij!

Rook/stoom uit de keuken of badkamer.

Er zijn heel wat brandmelders die na slechts enkele dagen alweer van het plafond worden getrokken. Doordat de verkeerde brandmelders op de verkeerde plekken worden gehangen hebben veel mensen last van valse alarmmeldingen. Het is belangrijk om op plekken waar regelmatig stoom of rook voorkomt, zoals de keuken en de badkamer, geen rook- maar hittemelders te plaatsen. Laat u indien nodig adviseren door een expert!

nooit meer een vals alarm brandmelder

De énige echte effectieve (en levensreddende) brandmelder.

De slimme brandmelders van Central Alert beveiliging kunnen zowel rook als hitte detecteren. Hierdoor zijn ze overal toepasbaar, ook op plekken waar regelmatig stoom of rook is. Bent u niet thuis en ontstaat er brand? Dan wordt u direct op de hoogte gesteld van het brandalarm via uw smartphone. Zo kunt u snel reageren om de schade te beperken.

Meer weten over onze slimme alarmsystemen?

3 reacties

  • pim

    Handige tips over redenen voor een vals alarm. Nog een reden om de spinnewebben van het plafond te halen. Ik denk dat ik ook maar een hittemelder plaats op plekken waar ik roken wil. Het alarm bij mij thuis gaat veel te vaak af.

  • Jan van Leer

    Super handig de bewegingssensor met een foto detector. Wij hebben nu ook een oproepsysteem, waar we direct alles kunnen bekijken en de meldkamer wordt ook benaderd. We zijn er erg blij mee nu we het goed hebben ingesteld.

  • Simon de Boer

    Bedankt voor de tips! Ik heb vaak een vals alarm door hete lucht uit de badkamer….

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.