Nieuws & blog

Woont u in een huurwoning? Dan is de kans op een inbraak bij u groter dan bij een koopwoning. Het hang- en sluitwerk van huurwoningen is namelijk vaak van slechte kwaliteit en verouderd. Dit maakt een huurwoning tot een geliefd doelwit voor inbrekers.

De Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) heeft dit onderzocht in samenwerking met Politie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Volgens hen is het hang- en sluitwerk van huurwoningen vaak onder de maat en zijn inbrekers zich hiervan goed bewust. Daarnaast doet de buit die men vindt in een huurhuis niet onder voor de buit in een koopwoning. In elke huishouden zijn tegenwoordig immers smartphones, tablets of laptops te vinden. De keuze voor een huurwoning als doelwit in plaats van een koopwoning is dan ook snel gemaakt.

Slechte sloten door kostenbesparing
In wijken waar voornamelijk huurwoningen staan wordt gemiddeld 35% meer ingebroken dan in wijken waar alleen koopwoningen staan. 40% van alle achterdeur- sloten in huurwoningen is binnen een minuut te kraken door een inbrekers. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat woningcorporaties niet altijd de beste of veiligste sloten plaatsen bij een renovatie. Vaak worden, in verband met de kosten, sloten geplaatst van zwakke materialen. Ideaal voor inbrekers.

Kijk eens naar uw huis door de ogen van een inbreker
De Stichting NIPW adviseert bewoners eens te kijken naar hun woning door de ogen van een inbreker. Waar zou u inbreken? In hoeverre zijn mijn sloten bestand tegen inbrekers? Ook kunt u hierbij de hulp inschakelen van een PKVW erkend beveiligingsbedrijf. Zij kunnen adviseren over de beveiliging van uw woning.

Wie is verantwoordelijk?
In principe is iedereen natuurlijk verantwoordelijk voor zijn of haar eigen veiligheid. Toch ligt de verantwoordelijkheid voor degelijk hang- en sluitwerk bij de verhuurder. Daarom vindt het NIPW dat woningcorporaties en Politie samen moeten werken om in kaart te krijgen welke huizen het grootste risico lopen en waar nodig preventieve maatregelen nemen. Wilt u zelf extra veiligheidssloten plaatsen? Vraag dan altijd toestemming aan uw verhuurder.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.