Nieuws & blog

De zomervakantie is weer in aantocht en velen van u zitten in gedachten alweer in Frankrijk of Spanje. Tijdens de vakantieperiode wordt er traditioneel veel ingebroken. Daarom is het goed om ook eens na te denken over de beveiliging van uw huis. Maar hoe pakt u dat aan?

1. Zoek de zwakke plekken van uw huis.

Loop eens rustig om uw huis en bedenk op welke plekken u zou inbreken als u een inbreker was. Ideale deuren of ramen om in te breken zijn meestal slecht zichtbaar vanaf de weg en de tuin van de buren. Vaak is er geen verlichting aanwezig waardoor een inbreker ongezien in het donker zijn werk kan doen. Enkel glas in ramen en deuren is eenvoudig, en zonder al te veel lawaai, te breken. Het is dus ook verstandig om dit te bekijken en eventueel dubbele beglazing te (laten) plaatsen. Hieronder ziet u waar inbrekers het liefste te werk gaan.

waar wordt er ingebroken

2. Voorzie ramen en deuren van stevig inbraakwerend hang- en sluitwerk.

70% van de woningeigenaren denkt ten onrechte dat het hang- en sluitwerk van hun huis voldoende is om inbrekers buiten de deur te houden. Het tegendeel is waar. Een inbreker kraakt uw slot in de meeste gevallen al binnen 30 seconden. Om dit te voorkomen is het verstandig om u te laten adviseren door een preventieadviseur van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze weet precies hoe inbrekers te werk gaan, en hoe u uw huis het beste kunt beveiligen.

3. Zet inbrekers in de spotlights!

Inbrekers hebben er een hekel aan om gezien te worden. Daarom is het verstandig om rondom uw huis buitenverlichting te plaatsen, het liefste met bewegingssensoren. Wanneer er dan iemand in uw tuin loopt springt uw buitenverlichting direct aan. Niet alleen schrikt een eventuele inbreker hiervan, maar de kans dat één van de buren even een kijkje neemt wordt hiermee ook groter. Laat de heg dus ook niet te hoog groeien, maar zorg ervoor dat de buren goed zicht hebben op uw huis.

4. Beveilig uw huis met een alarmsysteem.

Inbrekers laten woningen die zijn voorzien van een alarmsysteem vaak met rust.  Ze weten dat zodra ze de woning binnenkomen er direct een harde sirene gaat loeien en vaak is er ook een doormelding naar een bewoner, sleutelhouder of meldkamer. Dit maakt ze extra zenuwachtig. De kans om hier gepakt te worden is veel te groot. Met het slimme alarmsysteem van Central Alert beveiliging ontvangt u gelijk een melding op uw smartphone en heeft u direct zicht op wat er zich thuis afspeelt. Wel zo’n fijn gevoel.

Uw huis beter beveiligen tegen inbraak?
Central Alert is dé beveiligingsspecialist in uw regio. Wij komen graag bij u langs voor een uitgebreid advies over woningbeveiliging. Uw hang- en sluitwerk wordt dan nagekeken, veelvoorkomende inbraakmethoden worden toegelicht en u krijgt praktische tips over wat u kunt doen om een woninginbraak te voorkomen. Wilt u advies over het beveiligen van uw woning? Vraag dan de inbraakcheck aan!

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

2 reacties

 • Rob van Heemskerk

  Helaas hebben wij kort geleden zelf te maken gehad met een inbraak in ons huis. Iemand vond het nodig om ons raamkozijn behoorlijk te beschadigingen om binnen te komen. Een heel eng idee overigens, want wij lagen boven te slapen. Tijdens mijn zoektocht op het internet om de kans op nog een inbraak te verkleinen, kwam ik op jullie site terecht. Het eerste wat ik ga doen is meer verlichting rondom het huis. Tevens hebben we een alarmsysteem aangeschaft, dit gaat ons namelijk (hopelijk) niet nog een keer gebeuren. Bedankt voor de tips! Ik lees zeker jullie andere blogs ook even door.

  • centralalert

   Beste Rob,

   Vervelend dat u het persoonlijk mee heeft moeten maken. De impact van een inbraak op bewoners is vaak enorm. Het is in ieder geval goed om te horen dat u onze tips ter harte neemt! Mocht u nog vragen hebben over de beveiliging van uw huis dan horen wij het graag. Veel succes met het beveiligen van uw huis!

   Met vriendelijke groet,

   Timo Feenstra
   Adviseur beveiliging

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.

Politiekeurmerk Veilig Wonen erkend beveiligingsbedrijf