Nieuws & blog

Bent u op zoek naar elektronische beveiliging voor uw huis? Dan zit u bij de meeste aanbieders vast aan een duur abonnement voor uw alarmsysteem. Onzin, vinden wij! Waarom? Dat leggen onze ervaren experts u graag uit in deze blog.

“Speciale” aanbiedingen voor alarmsystemen

Er zijn vele aanbieders van alarmsystemen die u proberen te lokken met (ogenschijnlijk) mooie acties! “Uw huis beveiligd voor maar 1 euro per dag!” staat er dan vaak. Aantrekkelijk, toch? Maar is het allemaal wel zo voordelig als het lijkt? Nee, dat is het niet. Bij dergelijke aanbiedingen zit u vaak vast aan een huurcontract (u koopt het alarmsysteem dus vaak niet eens!) met een looptijd van 5 jaar. Een snelle berekening leert u, dat u dus al snel €1825 voor uw alarmsysteem betaalt (€1 x 365 dagen x 5 jaar). Een enorm bedrag voor een alarmsysteem waarmee u in de praktijk slechts één of twee kamers van uw huis kunt beveiligen.

Maar is mijn huis dan wel goed beveiligd?

Het antwoord is vrij simpel. Nee! In de meeste gevallen huurt u een alarmsysteem waarmee u in de praktijk slechts een heel klein deel van uw huis kunt beveiligen. Om uw huis écht goed te beveiligen, zal de verkoper u adviseren het alarmsysteem uit te breiden met extra componenten zoals magneetcontacten of bewegingsmelders. Uiteraard brengt dit de nodige kosten met zich mee. U abonnement wordt dus nóg duurder.

Maar dan is het onderhoud van het alarmsysteem vast inbegrepen.

Fout! Bij de meeste aanbieders dient u, naast het huurcontract voor uw alarmsysteem, ook nog een apart onderhoudscontract af te sluiten. De kosten hiervan bedragen vaak tussen de 15 en 20 euro per maand. U betaalt dus over een looptijd van 5 jaar ook nog zo’n €1000 voor het onderhoud van uw alarmsysteem. Al met al bent u dus een stuk meer geld kwijt dan u in eerste instantie had gedacht.

Maar dan ben ik wel aangesloten op de meldkamer!

Klopt, bij sommige aanbieders wordt u aangesloten op een (bemande) meldkamer. Maar is een abonnement op een meldkamer wel echt noodzakelijk? In het geval van een alarmmelding wordt er een signaal gestuurd naar de meldkamer, die u vervolgens enkele minuten later belt. Vervolgens moet u alsnog ZELF gaan kijken of er ook daadwerkelijk wordt ingebroken en moet u eventueel ook ZELF de politie inschakelen. De meldkamer heeft dus in de meeste gevallen geen enkele functie, en vertraagt in de meeste gevallen zelfs de alarmmelding. De meeste moderne alarmsystemen bieden hiervoor betere oplossingen!

Maak de beste keuze voor de beveiliging van uw huis!

Het is belangrijk om te voorkomen dat u vast komt te zitten aan een alarmsysteem dat niet voldoet aan uw eisen. Ook wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Het is daarom verstandig om vooraf een lijstje te maken met uw wensen. Vraag hiermee bij verschillende installateurs een offerte op, en laat u hierbij uitgebreid adviseren. Sluit u toch een abonnement af? Bereken dan vooraf de totale kosten van uw alarmsysteem, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Kies uiteindelijk voor een installateur die eerlijk, transparant en deskundig is. Ook vertrouwen is belangrijk. Het gaat tenslotte om de veiligheid van u en uw gezin.

Kennismaken met ons slimme alarmsysteem?

2 reacties

 • Alex

  Goed artikel, Misschien wel handig om ook te melden dat wanneer het systeem op het internet staat aangesloten dat je het internet ook echt goed moet beveiligen voordat een handig diefje het hackt. Brutale apen zijn het.

  • centralalert

   Beste Alex,

   Inderdaad een goed punt, het is belangrijk om ook het netwerk goed te beveiligen tegen hackers. Zo is een sterk wachtwoord voor toegang tot het netwerk en de aangesloten apparaten bijvoorbeeld geen overbodige luxe en is het belangrijk om software up-to-date te houden. Onze experts helpen onze klanten hier natuurlijk bij, maar het is misschien een goed idee om ook hieraan een artikel te wijden. Dank voor je reactie!

   Met vriendelijke groet,

   Timo

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.

Politiekeurmerk Veilig Wonen erkend beveiligingsbedrijf