Nieuws & blog

Bij de aanschaf van een alarmsysteem is het tegenwoordig een veelvoorkomende vraag: kiest u voor een draadloos of bedraad alarmsysteem? Is een draadloos alarmsysteem wel betrouwbaar genoeg? Op deze vragen geeft adviseur Timo u het antwoord.

Wanneer u van plan bent om uw huis of bedrijf te laten beveiligen met een alarmsysteem is het natuurlijk belangrijk dat u kiest voor een kwalitatief goed en betrouwbaar systeem. Daarom rijst soms de vraag: moet ik kiezen voor een draadloos of bedraad alarmsysteem? Is een draadloos alarmsysteem wel betrouwbaar?

Hoe werkt een draadloos alarmsysteem?
Bij een modern en kwalitatief goed alarmsysteem communiceren de draadloze componenten met de centrale via de 868 Mhz frequentie. Elke draadloze component gebruikt bij deze communicatie een eigen unieke codering waardoor verstoring vanuit andere apparaten dus niet mogelijk is. Daarnaast zijn de meeste alarmsystemen voorzien van een jamdetectie die een poging tot het verstoren van de communicatie direct detecteert.

Hoe zit het met de voeding van de componenten?
Bij een draadloos alarmsysteem zijn de draadloze componenten voorzien van batterijen. Door het lage stroomverbruik van de componenten gaan deze batterijen minimaal 2 tot wel 4 jaar mee. Het alarmsysteem geeft daarnaast ruimschoots op tijd een melding wanneer de batterijen van een component leeg dreigen te raken. Zo kunt u altijd zorgen dat batterijen tijdig worden vervangen. Laat u jaarlijks onderhoud uitvoeren door Central Alert? Dan controleert onze servicemonteur altijd de batterijspanning en vervangt eventueel de batterijen.

Wanneer past u een draadloos alarmsysteem toe?
In de meeste woningen en MKB bedrijven is het heel goed mogelijk om een draadloos alarmsysteem toe te passen. De afstand tussen de centrale en de componenten is namelijk relatief klein. Daarnaast is het mogelijk om een zogenaamd “hybride” alarmsysteem te installeren. Hierbij zijn er zowel draadloze als bedrade componenten toegepast. In grote panden wordt vaak een bedraad alarmsysteem toegepast. Is een alarmsysteem draadloos, dan zegt dit dus niets over de betrouwbaarheid, maar meer grootte van het pand of object.

Is een draadloos alarmsysteem duurder?
Nee, in de meeste gevallen is het laten installeren van een draadloos alarmsysteem voordeliger dan een bedraad alarmsysteem. Er hoeft namelijk geen bekabeling aangelegd te worden. Dit scheelt aanzienlijk in de installatiekosten.

Een alarmsysteem van de bouwmarkt of elektronicawinkel
Veel bouwmarkten en elektronicawinkels bieden tegenwoordig verschillende doe-het-zelf alarmsystemen aan. Voor deze systemen geldt in de meeste gevallen: goedkoop is duurkoop. Door de instabiele draadloze communicatie is dit een garantie voor loze alarmmeldingen en storingen. Voor een betrouwbaar alarmsysteem kunt u het beste naar een beveiligingsspecialist gaan. Hier wordt uw alarmsysteem professioneel geprogrammeerd en geïnstalleerd.

Maak direct kennis met ons slimme alarmsysteem!

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.