Nieuws & blog

Tijdens feestdagen wordt er vaker ingebroken dan normaal. Zo ook tijdens carnaval. Inbrekers weten dat veel bewoners erop uit gaan om feest te vieren en hun woning slecht beveiligd achterlaten. Voorkom dus een extra kater en neem voorzorgsmaatregelen!

Wees alert op verdacht situaties
Het is natuurlijk altijd belangrijk om alert te zijn op verdachte situaties, maar tijdens carnaval al helemaal. Het is niet altijd even makkelijk om verdachte personen te herkennen aangezien de grote meerderheid verkleed is. Daarnaast wordt er de nodige drank genuttigd, en is niet iedereen meer even scherp. Ziet u een clown bij de achterdeur van de buurman, maar weet u toch écht zeker dat de buurman als piraat verkleed was? Meld dit dan direct bij de politie.

Laat een bewoonde indruk achter in uw huis
Een leeg en donker huis is het ideale doelwit voor een inbreker. Laat dus een bewoonde indruk achter door bijvoorbeeld enkele lampen te laten branden. Dit kunt u ook regelen met een tijd- of schemerschakelaar. Maak voordat u vertrekt even een ronde door uw huis om te controleren of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Is uw huis versiert? Dan is dit extra belangrijk. Inbrekers weten dat u carnaval viert en dus waarschijnlijk niet thuis bent.

Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden
Heeft u buren die zelf geen carnaval vieren? Vraag hen dan om een oogje in het zeil te houden en direct de politie te bellen bij verdachte situaties.

Uw huis beveiligen tegen inbraak
Door uw ramen en deuren te voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk wordt de kans op een geslaagde inbraak tot wel 90% kleiner. Ook een slim alarmsysteem schrikt inbrekers af, en stelt u direct op de hoogte bij een inbraak of brand. Wel zo’n fijn gevoel natuurlijk. Weten hoe u uw huis beter kunt beveiligen tegen inbraak? Onze preventieadviseurs helpen u hier graag bij.

Uw huis beveiligen tegen inbraak?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.