Nieuws & blog

Ondanks de afname in criminaliteit wordt er dagelijks nog steeds honderden keren ingebroken. 80% van de inbrekers zijn gelegenheidsdieven die gebruik maken van slecht beveiligde huizen of soms zelfs openstaande ramen. Daarom is het belangrijk om ze duidelijk te maken dat ze bij u niet welkom zijn. Hieronder 6 tips.

1. Zorg voor een duidelijke erfafscheiding.

Het is belangrijk om de grens tussen openbare weg en uw eigen terrein duidelijk te maken. Dit kan middels een hek of heg, maar ook door simpelweg andere tegels of stenen te gebruiken. U zult wellicht denken: “dat houdt een inbreker toch niet tegen?”. Dat klopt, maar de drempel om uw terrein op te lopen, om te kijken waar het makkelijkste ingebroken kan worden, wordt hierdoor een stuk hoger. U maakt het namelijk extra duidelijk dat het uw privéterrein is en dus verboden voor onbevoegden.

2. Zet inbrekers in de spotlights!

Inbrekers houden er niet van om gezien te worden. Hoe donkerder hoe beter. Zorg dus voor voldoende verlichting, het liefst met schemer- en bewegingssensor. Zo springt uw lamp aan wanneer het donker is en er iemand langs de sensor loopt. Dit noemen ze “schrikverlichting”, omdat inbrekers hierdoor ineens in de spotlight staan. Ook zorgt een aanspringende lamp ervoor dat u, of uw buren, opkijken om te zien wie er langsloopt. Zo merkt u verdachte personen dus eerder op.

3. Zet een (digitale) buurtwacht op.

Onderzoek heeft aangetoond, dat in wijken waar er een (digitale) buurtwacht actief is, een stuk minder wordt ingebroken. Steeds meer wijken maken gebruik van een Whats-app groep om elkaar te informeren bij verdachte situaties. Gemiddeld zorgt dit alleen al voor een daling van 50% van het aantal inbraken in de wijk. Is er in uw wijk zo’n buurtapp actief? Maak dit dan ook kenbaar door bijvoorbeeld borden te plaatsen op plekken waar men de wijk in komt.

6 manieren om inbrekers duidelijk te maken dat ze niet welkom zijn bord

4. Beveilig uw ramen en deuren.

Inbrekers zijn natuurlijk geen slotenspecialisten, maar ze weten héél goed of een raam of deur goed is beveiligd. Indien uw ramen en deuren zijn voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk dan is het een stuk moeilijker om deze te kraken. Inbrekers weten dit ook, en willen liever niet al te veel tijd staan breken en slopen, met de kans om gehoord of gezien te worden. Ze gaan in de meeste gevallen dus snel op zoek naar een minder goed beveiligd huis.

5. Maak gebruik van een alarmsysteem.

Heeft u thuis een alarmsysteem? Grote kans dat inbrekers dan toch maar liever een huisje verder gaan. Mochten ze het toch proberen, dan worden ze verrast door een keiharde sirene, en zullen ze snel vluchten. Daarnaast wordt u, of een bewakingsdienst, direct op de hoogte gesteld en is de pakkans dus een stuk groter. Een risico dat een inbreker niet graag neemt.

6. Laat zien dat uw huis beveiligd is!

Is uw huis beveiligd of zelfs voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen? Vraag dan aan uw beveiligingsspecialist of hij een aantal raamstickers voor u heeft. Plak deze op alle bereikbare ramen en deuren. Dit heeft een enorm preventief effect. Zo weet een inbreker direct dat hij het bij u niet eens hoeft te proberen.

Meer weten over het beveiligen van uw huis?

Geef een reactie

ARCHIEF
CENTRAL ALERT BEVEILIGING

Central Alert is uw allround partner op het gebied van veiligheid en beveiliging. Central Alert is gevestigd in Almelo, maar levert diensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten door heel Nederland. Kennis en expertise staan bij ons centraal. Dit zorgt ervoor dat u bij ons terecht kunt met elk soort vraagstuk op het gebied van beveiliging.